Vijesti iz BiH

Bivši borci ARBiH uzvikuju ‘tekbir’ i ‘Allahu Ekber’

Već nekoliko dana traju prosvjedi nekadašnjih pripadnika tzv. ARBiH i jednog, manjeg dijela HVO-a. Neki dan je gostujući u emisiji Dan uživo na N1 Drago Grbavac kazao kako su za njega Armija BiH i HVO jedno, te da ih nitko neće rastaviti.

Krajnje diskutabilnu izjavu Grbavac je iznio u jednom od najgledanijih medija čija je uređivačka politika – uglavnom probošnjačka, piše Dnevnik.ba.

Prije par sati na Facebook stranici “Volim te BiH” je objavljen video u kojem se čuje kako nekadašnji pripadnici tzv. ARBiH uzvikuju “tekbir” i “Allahu Ekber”.

Na snimci se vide specijalci ispred kojih idu demobilizirani borci tzv. ARBiH i u jednom trenutku se začuju islamistički uzvici.

Gostujući u Dnevniku Naše tv izaslanik u Hrvatskom klubu Federalnog doma naroda i predsjednik HSSS BiH Mario Karmatić izjavio je kako ne može podržati prosvjede bivših boraca Armije RBiH koji uzvikuju ratne pokliče Tekbir i Allahu Ekber.

– Neki dan dok sam prolazio preko Vogošćanske petlje čuo sam kako uzvikuju “Tekbir” i Allahu Ekber. Pod tim pokličima ubijan je moj narod, kazao je Karamatić.